Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület SOLTVADKERT

Horgász hatalmas hallalEgyesületünk 1967 január 22-én alakult meg. A megalakulást szervezõ személyek: kiskõrösi részrõl Kuti László, Tömör Bernát, Minda János, Bartha István, Halász János, soltvadkerti részrõl Bokros Lajos, Font Sándor, Várszegi János, Mózi György, Ocskó Sándor és Zsikla Zoltán voltak.
A közgyûlés, mely egyben alakuló ülés is volt, az Egyesület elnökének a kiskõrösi Kuti Lászlót választotta, titkárának a soltvadkerti Bokros Lajost. Megbízatásuk három évre szólt. 1970. február 8-i közgyûlésen elnöknek ismét Kuti Lászlót választották, társelnöknek pedig Zsikla Zoltán soltvadkerti horgászt. 1972. január 22-i közgyûlésen egészségügyi okok miatt Kuti László elnöki tisztérõl lemondott és elnöknek Zsikla Zoltánt választotta meg a közgyûlés. Zsikla Zoltán 2001. január 13-ig volt az egyesület elnöke. 30 évig! – ezalatt az idõ alatt igen sok változás történ a Vadkerti-tavon.

Az Egyesület jelenlegi vezetése: Horváth Tibor elnök, Varga József titkár.

A Vadkerti-tó, régi nevén Nagy-Büdöstó, vagy egyszerûen csak Büdöstó, a Bajai Új Élet Halászati Tsz halászati vízterülete volt, s tõlük kapták a horgászengedélyt az egyesületünk tagjai három éven keresztül. 1971 évben kezdeményezte az Egyesület a halászati jog megszerzését, melyet sikerült megkapnunk. Vizünk már volt, de az egyesület igen szegény volt. Összeadták az akkori tagjaink kevés pénzecskéjüket és néhány mázsa halat telepítettek a már saját használatban lévõ horgászvízbe. Elkezdõdött egy önálló, küzdelmekkel teli, de nagyon sokszor szép élményekkel tarkított egyesületi élet. Az Egyesület évrõl évre gyarapodott, a tó halállománya is bõvült, szaporodott.

1992 évben a Vadkerti-tó Önkormányzati tulajdonba került, így a Horgászegyesületnek az Önkormányzattal kellett használati szerezõdést kötni a horgászati jogra. A Képviselõ-testület 2000. december 31-ével elkészítette a szerzõdést, mely tartalmazza az egyesületi jogokat és kötelezettségeket. Ennek szellemében kell az egyesületnek a tóval kapcsolatos döntéseit mindenkor meghozni, ügyelve a víz minõségének megóvására és nem utolsó sorban a környezet védelmére. Az Egyesület Horgászrendje is ennek megfeleloen került kidolgozásra. Fontos, hogy védjük környezetünket, szigorúan eljárunk a szabálysértõkkel szemben, de nagy szeretettel várunk minden barátot, vendéget, aki jól akar szórakozni vízen és vízparton, mint horgász, vagy családtag.

Ma már a tóból ponty, csuka, süllo, compó, amur, kárász és keszegfélék foghatók.

A tó partján kemping mûködik, ahol sátorozási lehetöség is van, a kempingen kívül a tó partján sátorozni, lakókocsival kempingezni szigorúan tilos!

További információ az egyesület honlapján!

Elérhetőség: Horváth Tibor
Tel: 20/9522-427