Hírek


 

Soltvadkert Város Önkormányzatának közleménye a BMW (I’M Fest) fesztivállal (találkozóval) kapcsolatban:

Soltvadkert város vezetése, az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is támogatja a BMW fesztivál megrendezését. A Vadkerti-tó üzemeltetője szerződés keretében, bérleti díj ellenében biztosítja a megszokott helyszínt 2018.06.13-tól 2018.06.17-ig.

A szerződő felek, csakúgy, mint 2017-ben, a Vadkert Komszolg Kft. (bérbeadó) és a BMWFEST Kft. (bérlő). A bérleti díjat a bérlő a 2018. évre a megadott határidőn belül kifizette.

A szervező kft. két társtulajdonosának nézetkülönbségei miatt, az egyik társtulajdonos egy alternatív találkozót szervez, szintén a Vadkerti-tó környékén. Ez a találkozó teljes egészében magánkezdeményezés, az önkormányzat ehhez területet, infrastruktúrát nem biztosít. A szervezők a találkozó meghirdetése előtt az önkormányzattal nem egyeztettek, így azt csak saját felelősségükre, magánterületen, a jogszabályok betartásával rendezhetik meg.

Az önkormányzat vezetése fenntartja álláspontját, hogy a Vadkerti-tó partján főszezonban, a jelenlegi fesztiválok mellett, egy újabb nagy fesztivál rendezését nem támogatja.

Soltvadkert Város Önkormányzata

 


Lakossági tájékoztató!

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok beszedése és kezelése érdekében közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek eredményeként 2018. április 9. napjától a Közszolgáltatási Díjbeszedő Konzorciumot [Konzorcium vezetője: Díjbeszedő Holding Zrt. (1117 Budapest, Budafoki út 107-109), konzorcium tagja: PEPP AND CARS Kft. (4233 Balkány, Kállói út 2. A. ép)] bízta meg, a díjhátralékok beszedésével összefüggő egyes feladatok ellátásával.

A konzorciumi partnerek személyes beszedést végző munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják kilétüket, a személyes felkeresés során a kiegyenlítetlen számlával mindenben megegyező „Beszedési értesítő” alapján jogosultak készpénzben, kizárólag a tartozás teljes összegének átvételére. 

NHKV
NEMZTI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI
KOORDINÁLÓ ÉS VAGYONKEZELŐ Zrt.

 

 

 


Értékesítést segítő szoftver a soltvadkerti szállásadók számára

 

A soltvadkerti szállásadó vállalkozók hamarosan használatba vehetik a Turistavadász szoftvert, egy online értékesítő szoftvert, ami a soltvadkerti szállástulajdonosok értékesítését segíti. A soltvadkerti szállásadók ingyenesen csatlakozhatnak az önkormányzat által a TOP-1.2.1-15BK1 számú pályázat keretén belül beszerzett rendszerhez.

Köztudott, hogy a város bevételeinek jelentős része származik a turizmusból, a város lakosai szintén jelentős számban foglalkoznak turizmushoz kapcsolódó tevékenységekkel, ezért a fejlesztésre áldozott minden egyes forint a város további fejlődését szolgálja, és a rendszer felállítása rövid időn belül bizonyosan megtérülő befektetéssé válik.

A befektetés megtérülését erősíti az a tény is, hogy a Magyar Turizmus Zrt kutatásai szerint a kikapcsolódásra vágyó fogyasztók amellett, hogy egyre árérzékenyebbek, szükségük van a gyors információszerzésre, tehát egy szállásadó célja nem lehet más, mint folyamatosan a turisták szeme előtt maradni.

A szoftver egyik alapvető célja, hogy a szállásadók folyamatosan kapcsolatban maradjanak a turistákkal, másrészt az, hogy növelje a Soltvadkerten eltöltött vendégéjszakák számát. A szoftver további előnye, hogy csökkenti a szállásadók terheit a vendégek nyilvántartásában, adminisztrációjában.

A turisztikai fejlesztésekkel, valamint a Turistavadász szoftver bevezetésével kapcsolatban fórumot tartunk a szállásadók, valamint a turisztikai szolgáltatók számára.

A fórum időpontja: 2018. április 19. csütörtök 17.00 óra

A fórum helyszíne: a Polgármesteri Hivatal Díszterme

A fórumot követően 18.00. órakor a szállásadók számára bemutatjuk a szoftver használatát.

Minden érintett vállalkozót és szolgáltatót személyesen is értesítünk.

Soltvadkert Város Önkormányzata – Lehoczki Ferenc polgármester

 

 


1-5