Hetek óta készültek a gyerekek, a szülők és a pedagógusok a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolában, február 3-án megtartott farsangra. A farsangi mulatságnak ebben az évben a soltvadkerti iskola zsibongója és ebédlője szolgált helyszínéül.

Ügyes kezű anyukák tervezgették és varrták a jelmezeket – vagy rohantak a jelmezkölcsönzőbe a legjobb jelmezért -, ezermester apukák ügyeskedtek a kellékekkel. Sok-sok finomságot készítettek a nevezetes alkalomra.

A kedves, mókás és ötletes maskarákba öltözött kisdiákok vidáman ropták a táncot a különleges díszítés alatt. A gyerekek sorban, csoportosan mutatták meg jelmezeiket egymásnak, majd felcsendült a Just Dance, repültek a lufik, ropták a táncos lábú diákok – láthatóan mindenki jól érezte magát.

Just Dance egy olyan játék, amelyben a képernyőn különböző táncoló figurákat kell utánozni. Minél pontosabb egy mozdulat, annál több pontot kap a játékos. Az általános pontszerzés mellett arany mozdulatokat is tartalmaz a játék, aminek eltalálásával bónusz pontokat lehet szerezni, de itt most pontok helyett cukorka járt!

Ahogyan az lenni szokott, a pedagógusok óvó szemmel vigyázták a buli résztvevőit, és segítették a jó hangulat fenntartását.

A vidám mulatságon a diákok jelesre vizsgáztak szemétszedésből is – pillanatok alatt kapkodták össze az előtte széttáncolt újságdarabokat.
Ebben a bálban lehetett limbó-hintóval utazni, lufi- és kacsatáncot is járni, majd cukorkaeső hullott a magasból mindenki nagy-nagy örömére!

-K.Gy.-

Forrás: Vira.hu